-درخواست کمک کنید: این کار همیشه آسان نیست و به شجاعت نیاز دارد. ابتدا اینکه بپذیرید به کمک نیاز دارید. از کسی که به او اطمینان دارید مثلاً یک دوست، یک معلم، یک مشاور یا یکی از والدین خود کمک بخواهید. این درخواست کاملاً معقول است و بسیاری از افراد در پی یک فقدان و داغدیدگی از کمک دیگران بهره مند میشوند.
- در خصوص این فقدان صحبت کنید: "درد دل کنید". این کار باعث آسودگی خاطر میشود و کمک میکند تا آنچه را که در ذهن تان میگذرد درک کنید. این کار همچنین کمک میکند تا با احساس انزوا مقابله کنید. در این باره نیز فردی را انتخاب کنید که به وی اطمینان دارید.
- احساسات خود را به گونهای دیگر بیان کنید: اگر دوست ندارید در این خصوص با کسی صحبت کنید، میتوانید احساسات خود را یادداشت کنید. برای این کار میتوانید سبک مورد نظر خود را از میان انواع سبکهای نوشتاری مانند نامه، نظم، نثر یا حتی نوشتن خاطرات انتخاب کنید. اگر نمیتوانید واژههایی مناسب برای توصیف احساسات خود بیابید سعی کنید آنها را در قالب یک آواز، یک نقاشی یا حتی کار با گل، شن و ماسه بیان کنید. رنگها، ریتمها، شکلها و زمینهها میتوانند واژههای شما باشند.
- چیزی را به عنوان یادگاری نزد خود نگاه دارید: مثلاً تعدادی عکس، یک لباس و هرچه که به شما کمک میکند فردی را که از دنیا رفته است به یاد داشته باشید. شاید یادآوری در ابتدا دردناک باشد اما با گذشت زمان خاطرات آزار دهنده جای خود را به خاطراتی خوشحال کننده و خوب خواهند داد.
- کمی ورزش کنید: شاید این آخرین کاری باشد که نسبت به انجام آن از خود تمایل نشان بدهید اما برایتان مفید خواهد بود. ورزش نه تنها انرژی مازاد را به مصرف میرساند بلکه راهی است برای بیان بخشی از سرخوردگی و پرخاشگری که احتمالاً در خود احساس میکنید.
- به موسیقی گوش دهید: بسیاری از افراد دریافتهاند که قدرت اثر گذاری موسیقی در فرد بسیار بالاست. برای آرام ساختن خود موسیقی را انتخاب کنید.
- به خوبی از خود مراقبت کنید، چرخه عادی زندگی خود را خود را حفظ کنید، خوب غذا بخورید. منظم دوش بگیرید. بخوابید و هر اندازه که نیاز دارید استراحت کنید.
- به خود اطمینان داشته باشید: از احساسات و واکنشهای خود در چارچوب منطق پیروی کنید. اگر دوست دارید تنها باشید یا بیرون بروید و با مردم باشید حتماً این کار را انجام دهید. درصورت لزوم به خود یادآوری کنید که در پی یک فقدان وجود این قبیل احساسات امری طبیعی است. پذیرش این احساسات امکان بیان و درک آنها را فراهم میکند و این بخش مهمی در روند التیام فقدان است.
- با خود راحت باشید: از خود انتظار بیش از اندازه نداشته باشید. گذر دوران غم و اندوه به زمان نیاز دارد. هر لحظه و ساعت را همانگونه که هست بپذیرید. توجه خود را بر زندگی در حال متمرکز کنید و نسبت به فردا و هفتههای بعد چندان نگران نباشید.
پریسا آسمند مسوول کمیته روانشناسی هیات پزشکی ورزشی استان چهارمحال وبختیاری
ارسال نظر